Tuesday, April 7, 2015

Change Destiny by SK-II

Hi everyone! Assalamualaikum.

Dah lama rasanya tak update skin care routine Mira. Well, I have a new obsession now! Hehe. SK-II is currently my favourite skin care!

Mcm mana boleh terpikat dgn SK-II ni? Haaaa. 9 Januari yang lepas Mira pergi Change Destiny Museum event oleh SK-II dekat 1 Utama. Sebenarnya sebelum event ni lagi ada beberapa event SK-II yang Mira pergi, jadi dari event event ni lah, Mira dapat tahu all the awesome benefits of SK-II, dapat produk produk as gift daripada events, cuba pakai lepas tu terus jatuh cinta! :’D


SK-II Change Destiny Museum is all about SK-II products and how women’s life change after using SK-II. Its about confidence, beauty in women after they found out this awesome product that have changed their destiny! Cewahh. 


VIP Pass! :’D 


“Do you know you can look as young as today even after 10, 20, 30 years?”

The set up of this event was amazing! Ada ballerina menari at the entrance, confession videos of women all over Malaysia after using SK-II, all the products display, cantik sangat semua sampai teruja!


 One of the product section. Bagus sgt ada event mcm ni! Sebab bila buat mcm ni, customer senang nak tahu apa benefits produk, whats good and suits for customer’s skin and etc.



 Banyak sgt cermin so mirror selfie is a must!



So here’s my current update skincare routine:


SK-II Facial Treatment Essence.

Mira gantikan toner lama Mira dgn SK-II facial treatment ni. It feels sooooo good on your skin, trust me! SK II facial treatment essence is the heart of the SK-II product line. Kalau nak try pakai SK II, mesti kena try ni dulu, wajib! SK-II facial treatment essence ni jgak dikenali sebagai “miracle water”.

SK-II facial treatment essence mengandungi pitera yg dapat bantu enhance renewal of skin’s outer layer. (*Pitera is a blend of vitamins, amino acids, minerals, and organic acids that work together to allow the skin’s natural surface rejuvenation process to function at its prime.) Pitera dalam SK-II facial treatment essence ni dapat melembapkan kulit, melembutkan tekstur kulit, menampakkan kulit lebih berseri dan bersih dan muka akan nampak glowy glowy gitewww! :D

Cara nk guna senang je. Letak SK-II facial treatment ni atas kapas dan sapu mcm biasa dkt muka setiap pagi dan malam. Jangan risau sbb SK-II facial treatment essence ni selamat kalau nk sapu around eye area :)


 Another awesome product from SK II yaaangg Mira guna:


SK-II Stempower Eye Cream

Mira mmg “famous” dgn big eye bag and dark circle. Tidur lambat sikit je sbb buat kerja, confirm eye bag seketul esok pagi! Selalunya Mira akan guna banyaaaaakk concealer utk cover eye bag every morning sebelum shooting atau photo shoot. Tapi bila fikir2 balik, tak kan selamanya nk guna concealer? Well, concealer can only cover your eye bags but not to remove it.  So Mira rasa, I should have one eye cream product utk mata Mira. Thank god I found this! Muahhhh!

SK-II stempower eye cream dapat menghilangkan kedutan bawah mata dan sekata kan tekstur sekitar kawasan mata. Ia dapat membantu utk melawan tanda2 kerosakan bawah mata disebabkan cuaca cuaca luar seperti UV, habuk dan kering dan SK-II stempower eye cream ni akan buat mata kita nampak cerah sepanjang hari! A good product to try. Highly recommended by ME. Hehehe.

Psssstt! There's another Change Destiny museum (kali ni Red Carpet Edition, yuhuuu!) akan diadakan pada 28 April hingga 4 Mei 2015 di One Utama (Old Wing concourse). Change Destiny museum kali ni adalah utk memperkenalkan produk baru dpd Pitera jugaakk. Ha lebih kurang lah mcm facial treatment essence tu tapi ni version lain pula. Haaa nak tahu apa kebaikan dan beza produk ni pula? Jom dtg Change Destiny museum!


1 comment:

Put Ra said...

salam,cantik blog mcm tuan punya..kalau ada iklan seperti adsense boleh jana side income slow2..kalau nak blajar percuma boleh tanya saya.. email ke kaumsuku@gmail.com