Monday, April 13, 2015

Toyota Vios 1.5



Ehem ehemmmmm, :’D Hahaha. Taaaakkk, bukan kereta baruuu lah. Pinjam sehari je! Mcm mana boleh pinjam? Haa sebenarnya Mira dapat test drive Toyota Vios 1.5 selama satu hari :) Ambil kereta pagi, pulang balik pada esok harinya. Satu hari tu dah cukup best dah tu. Feelinnggg sangat, drive Toyata Vios sorang sorang. Terasa macam kereta sendiri pula :’D


Its really hard to describe lah apa yang Mira rasa. Haha. The moment you hold the car keys, mcm “Yeaaaaayyy!”, senyum sorang sorang. Mira jarang bawa kereta besar sebenarnya. Kereta sendiri pun kereta comel je, Vivy *nama panggilan* Hehe. Kalau bawa kereta mak abah pun, mak atau abah akan ada dkt sebelah tukang tengok tukang perhati. But this time, just me and its mine! (for a day) Haha. Tak ada mak abah nak monitor sekali. So nak manfaatkan “test drive” sehari yang diberi, sakan Mira jalan jalan pusing daripada Klang ke Shah Alam, ke Bangi. I love this car!


Terlalu banyak sangat benda yg menarik tentang Toyota Vios ni. Perkara pertama yg Mira notice pasal Toyota Vios ni, kunci kereta dia. “Ehh mana kunci?!”. Haha. Selalunya kalau nak start enjin, kena masukkan kunci kan, tp Toyota Vios dia tak ada kunci. Just a car remote. Nak start kereta, tekan button start tu je terus enjin pasang sendiri! And car remote tu boleh letak je dalam handbag all the time. Nak kunci kereta ke, unlock kereta balik ke, semua senang! Sesuatu yang baru kalau kita nak comparekan dengan kerete kerete brand lain :)


Untuk Mira, sebagai seorang perempuan lah, hehe memang susaahhhh sangat nak cakap pasal enjin lah apa lah, kami tak tahu apa apa pasal tu! :’D But usuallyyyyy, apa yg penting bagi perempuan and apaaa yg selalu dia notice dulu, cantik ke tak, senang nak guna ke tak, mcm key features dia and luas ke tak sbb yg penting selesa! Toyota Vios 1.5 ni dalaman kereta ni, (interior) semuanya hitam! Seat Toyota Vios pun, black leather seat. Mira suka sangat warna hitam and leather seat sbb nampak mahal! (itu of courseeee) dan exclusive :) Ruang kereta dkt belakang pun selesaaaa sangat! Ruang tempat letak kaki rata dan luas sangat. Bwk adik sedara naik kereta hari tu, sje bwk pusing2, tengah jalan jalan pusing2 tu boleh pula dia tertidur dkt belakang! Haa nampak sangat sedap tidur dkt belakang kereta tu :’D Untuk pengetahuan semua, seats ni juga boleh dilipat. So kalau nk ruang lebih, lipat je seats :)



Test drive satu hari memang rasa tak cukup. Kereta ni selesa sangat sampai sayang nak pulangkan balik! Definetly going to buy this bila dah kerja, dah ada duit sendiri nanti inshaAllah. I just love aaaaaall the key features in this car! Kereta ni nampak sexy okay! Haha. Bagi sesiapa yg nak beli kereta baru, haa nah. Ni cadangan pertama Mira! Hehe. 

19 comments:

zeera lily said...

best nye test drive sampai sehari... waa

hang klepot said...

Lebiu mira (lari smbil tutup muka)

Premium Beautiful Expert said...

bestnya dapat test drive sampai sehari... :D

kalau sudi, boleh jenguk blog saya.. terima kasih.. Selamat berpuasa

Seksa Kubur said...

mm

Syahrul Fadli said...

Mesti best,, nanti mira buleh laa beli toyota tu hehehe

Syahrul Fadli said...

Toyota huhuhu

Sarip Kumbang said...

Ada rezeki boleh beli...huhuhu


Btw,Selamat berpuasa.



eqa_nadirah said...

Kereta idaman I jugk.. huhuuu.. best nye klu dpt drive..

jutawanhartanah said...

Terbaik

nurerna hazwani said...

Bestnya. Nak beli tak mampu, test je mampu kan kak

Hamdi said...

Vroooom!

Muhamad Izzat said...

Cantik mira ni.. nk berkenalan bole..

Muhamad Izzat said...

Cantik mira ni.. nk berkenalan bole..

Saiful Amri said...

Kalau mira nk test drive kereta suzuki... ( swift or swift sport ) just let me know... sy try arrange dgn boss hehe... 2 hari pon Ok xde hal....

Saiful Amri said...

Lepas ni try la test drive Suzuki Swift pulak.... hehe klau brminat bgtau sy.... nnti sy arrange... :-)

Azmi Sidek said...

Mira nie so sweetlah..bley kenal as frenz??

Azmi Sidek said...

Mira nie so sweetlah..bleh kenal??

Fairullah Yakub said...

Hahahaha kat brunei kreta vios pakai kunci..tak pakai button kot.. :P

aJezZMuhaMad said...

Hye mira