Friday, January 30, 2015

Alaisyah Siri Uni White



Penjagaan kulit adalah salah satu rutin harian yang sangat penting bg Mira. Setiap pagi dan setiap malam, wajib cuci muka untuk pastikan kulit sentiasa segar!



Antara produk yang wajib dalam rutin penjagaan kulit Mira adalah Alaisyah Siri Uni White! Sebenarnya Mira baru sahaja beberapa minggu guna produk Alaisyah. And I’m in loveeee with this product sbb sesuai sgt dgn kulit Mira! :D Complete set daripada pencuci muka, toner, hinggalah krim siang dan krim malam Mira guna product Alaisyah :) Nahhh, Mira kongsi sedikit rutin penjagaan kulit Mira. 




Pertama sekali, Mira guna Alaisyah Siri Uni White cleanser.  Cleanser nii mencuci dan membersihkan kulit! Alaisyah cleanser dapat bersihkan kotoran dan minyak berlebihan yang menyebabkan pori kita tersumbat. Selepas cuci muka guna Alaisyah cleanser ni rasa aaaaahhhhhh sejuuuukkk je muka, rasa bersih! Suka sangat!


Lepas pakai cleanser, Mira pakai toner. Toner adalah step paling penting sebenarnya, so jgn skip! Toner ni lah yg cuci segala kotoran dan daki dkt muka yg pencuci muka tak dapat hilangkan. Macam Alaisyah Siri Uni White toner ni pula dapat mengecilkan pori dan mengimbangkan pH kita.


Lepas pakai toner, wajib pakai krim. Krim ni sebenarnya fungsi dia utk melembap dan melindungi kulit kita. Kalau siang, pakai krim siang, kalau malam pula pakai krim malam. Selalunya krim siang fungsi dia utk protect kulit kita dpd cahaya matahari. So krim siang mesti ada SPF! Krim siang Alaisyah Siri Uni White ada SPF20 PA+  tauuu. Memang sesuai kita pakai pada waktu siang utk melindungi kulit kita dpd cahaya matahari. So tak payah pakai sunblock pun taka pa sbb SPF 20 ni dah cukup utk protect kulit kita dpd cahaya matahari. Tambah lagi yang malaaaas sgt pakai sunblock tu, hehe cuba cari krim siang yg ada SPF okay? Senang! Krim malam pula selalunyaa berfungsi utk melembap dan mencerahkan kulit kita pada waktu malam. Krim malam ni penting, sbb masa kita tidur lah kulit2 kita akan pulih dan baiki sel2 kulit.


So basically, tiga step ni je rutin penjagaan kulit Mira. Bagi Mira, tiga step ni je pun dah cukup! Mula dpd cleanser, toner lepas tu krim.
Mira dah cuba and I’m in loveee with this product! Jom join contest dengan Mira untuk dapatkan kulit yang lebih sihat dan cantik!