Saturday, April 6, 2013

Neon Fashion !

Hi, Assalamualaikum !

How are you today people ? (: 

Sejak Mira dpt invitation dpd Kak Suzi (editor Hijabista) utk One Year Anny Hijabista, Mira start google cari baju apa yg sesuai, warna apa yg menarik. Annnnnnddddd,



I started to fall in love with NEON COLOURS

Check this out ! Cantikkkkk kaannn :D







Mira jarang pakai bright colours sbb takut nampak over. And for me, Mira prefer simple but nice. Hehe, tp neon colours sangat cantik k ! TAPI. Kalau kita mix banyak sgt neon colours, boleh nampak macaaaaaaaamm "err", too colourful or too bright maybe ? Here's a tip utk tak nampak over kalau pakai neon colours ! (:

Matchkan neon colours dgn warna hitam atau putih, or maybe cream atau any soft colours. Cuba tengok ni !




 





P/S : Mira bukan jenis yg up-to-date sangat psl fashion. Mana Mira tahu, tahu lah. Mana tak tahu, tak tahu lah. Hehe :p

Sumber gambar : Google 












10 comments:

HaFizaH aYu said...

Wrna neon lain ok except yellow neon...silau mata hehe

Shazmeen Izzaty said...

nice entry and tips kak mira. thank you sangat2, hope to hear more tips from you. and bila keluaran hijabista akan datang yang ada muka kak mira? tak sabar nak beli :D xoxo. keep it up !

Mahirah Ridzuan said...

suka color2 striking ni... ;)

Suhaili said...

Saya pun suka neon. Favourite colour of 2013 is neon. Lgi pun skrg byk baju, bag, purse, heels colour neon :)

Mysara Ab Rahman said...

mmg bula pakai bright nmpk mnonjol tp jgn sume bright jd ntah pape nt..;)

Zinedine Zaiddin said...

Tara tak pakai color striking2 pun dah buat laki ajnabi tertarik... :(

Asyik Izas said...

Neon color mmg cantik tp xleh pakai byk sgt color dlm satu masa nanti sakit mata org lain tgk..hehe..love orange and pink neon..

DAYG ♥ said...

tak up-to-date pun, Mira still cantik pakai apa pon. hehe :)

hrh Datu Hazriel said...

Assalm.. sy memang memang suka pompuan guna kaler striking.. tp sbnarnya sgt menarik perhatian ramai lelaki.. tp bg mira, awk lagi sesuai gua warna2 pastel n lembut atau garang sedikit... sbb ianya sesuai dgn personaliti awk, dan penampilan awk jadi sgt seimbang mcm tu.. lgpn warna memainkan peranan dalam berhijab... semoga hijab awak akan sentiasa terjaga... insyaAllah..

Annisa mulia said...

I loooooove neon color ^^
And you have cool photo collection in this post..