Friday, March 22, 2013

Coming Soon on Astro Ria !

Hi and Assalamualaikum semua ! (:

It's been a while kan since my last post. My last post was on February ! Okay, update blog pun malas -.-

I've been busy lately sejak masuk semester 2 ni and I'm going to be sooooo busy for the next two weeks ! Yeaayy, syukur Alhamdulillah for everything. I'm so excited !

For those yg follow my Instagram, maybe ada yg dah tahu what I'm going to do for the next two weeks. My drama shooting starts next week, InsyaAllah kalau tak ada apa apa halangan (: Weeeell, as you know this is my first time berlakon ! Yeahh, mcm rasa pelik sikit tibatiba je kan berlakon, tapi apa apa pun semua start dgn "first time" kaaaaan, soooo kalau tak ada "first time", tak ada lah semua niiii. Mcm modelling Mira dulu pun ada "first time" and ada "susahsusah" dulu baru "senangsenang" kemudian. You learn from experience that you get (: Lagi banyak pengalaman yg kita dapat, lagi banyak yg kita belajar.

Okay maybe ada yg tertanya2, mcm mana dpt offer, what is the drama about and etc. Before this, Mira dpt few jgak lah offer to be a host. Tp utk jd host ni sgt lah tak sesuai utk full time student mcm Mira. You have to travel, pergi sana sini, shooting pun lamaa, so its quite difficult for me to adjust my  class schedule. Hehe plus Mira study dkt UiTM, so mana boleh tukar sesuka hati kaaannn jadual, haha so mcm tu lah (:

Daaannn, pada suatu hari, Mira dpt offer utk berlakon. This is a short drama, so shooting pun maybe dlm 10 days je. So why not ? 10 days tak lama lah kan bg Mira and they (the production) can arrange my shooting schedule ikut my class schedule, so Alhamdulillah semuanya dipermudahkan (: 

The drama is about Laila who owns a blog named 'Dunia Lola'. Okay dah tu je duluuuu :p The drama is one of the segment dlm one new tv show, Hijabista tv show. This tv show ada few segments mcm travel, make over, interview celebrities aaaaaaannd the last segment dlm tv show ni drama lah. The whole tv show ni adalah collaboration Hijabista magazine, Sunsilk dgn Red Communications (:

K dah :p Tu je Mira boleh bg tahu, kalau nak tahu lg, dont forget to watch Hijabista tv show on Astro Ria, coming soon this May insyaAllah !



With the hosts of Hijabista tv show, Faatin, Yasmin, Dayah and Reen <3

Cantiknyaaaa kakak kakak ni :') They're like my big sistersss, bcause I'm the youngest ! Hehe :P


P/S:  

The boyfriend in Dunia Lola. 

Byeee ! (: Thanks for reading people :*




"May Allah ease everything, amin"

22 comments:

Hana Maroo said...

bestnya dia... :)

Shafiqah syufaat said...

tahniah MF for yr first acting, semoga sukses ya :)

Ashraf Alam said...

tahniah..teruskan usaha

Ashraf Alam said...

Tahniah..teruskan usaha

Nour Aien said...

wahh makin bertambah2 rezeki mira :) yey tak sabar nak tengok! :) Good luck mira

Hana Maroo said...

can't wait!

Munirah Rafiuddin said...

happening nyer...suke!!!

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Asyik Izas said...

wow, bertuahnya awak..tahniah..lps ni jd artis dah..tp keep update your blog yea..:)

Azielah Rahim said...

dah jadi cam akak hanis zalikha plak
;D

Wani Tralala said...

wow dah berlakon mira sekarang ni :D all the best :D

Alif James said...

Tak sangkan mira jd pelakon skrg :) x sabar nak tgk lakonan mira nanti. Anyway all the best mira <3

kiut miuts said...

wahhh xsabo nk tgk

CikAinaa said...

macam ryzal jee tuh :P hee~ Tahniah :D

DAYG ♥ said...

Wooww, congrates Miraaa! All the best for youuu. <3<3 Gambar last tu nampak romantik sangat! kikikikiki :D

Mahirah Ridzuan said...

congrats... nanti boleh le tgk... ;)

AenuMiza said...

cantik ye

Pn. Sheila said...

erm... allhamdulillah... tuah ayam nampak di kaki, tuah filzah kini menjelma...

salam kenal dr akak... :)

♥nurul♥ said...

wahh. bile t mira? xsabar nk tgk hehe

Nur Syahiran Jailani said...

tak sabrnya nak tgkkkk :)

Engr Usman Abdulrahman said...

All d best dear...

Na D said...

Assalamualaikum. ini kali pertama saya comment pada bloq seseorang. Somehow secara tak sengaja saya tertonton Dunia Lola petang semalam, dan tertarik pada lakonan yg natural (tak dibuat2) oleh pemilik blog ini dan hari ni terus search youtube untuk tgk drp episod 1. lepas tu saya pun google dan sampai kat sini. i love u become ur self when u acting,tak melebih2. and i love cara awk tutup aurat dengan cara yg sepatutnya. keep up the good work,hope u will be success,insyallah. hope to see u again. And please..change the world with what u are now,but do not let the world change u for what u are not.

zeera lily said...

ok laila.. thats my boyfriend!
hehe (angan2..)