Monday, May 20, 2013

Voice over !

Assalamualaikum (:

(hiraukan eyebag plssss. Panda sgt)

Siapa tengok Dunia Lola episod 2 td ? YaAllah teruknyaaaaaa *ckpdekatdirisendiri*. Hahaha. Sebenarnya kalau ada yg perasan episod td banyak 'voice over'. Tahu voice over tu apa ? Maksudnya scene yg kita berlakon tanpa berckp, suara rekod kemudian. Hehe

Haaaaaaaaa. Ni laaahh yg susah bg Mira. Mira rasa lg senang kita berlakon bila kita berckp. Sekurang2nya kita boleh buat memek muka tu serentak dan sesuai dgn apa yg kita nak ckp tu kan ? Hehe, ni tak. Mira rasa episod 2 td masa banyaaakkk sgt voice over tu kan, masa Mira berlakon, Mira sendiri tak berapa ingt memek muka mcm mana kena buat sbb Mira sendiri tak berapa nk ingat skrip Mira utk voice over. Teruk betul -.-' dan hasilnyaaa mmg teruk. 

So tak apa lah ye, redha je. Shooting dah lepas. InsyaAllah lain kali kalau ada rezeki kita improve lg yeeeeee. Hehe, insyaAllah (: Ni namanya proses pembelajaran. Bila Mira sendiri tgok Mira dkt tv, Mira sendiri dpt detect apa salah silap dan kekurangan Mira. 

Maaf ye kalau ada mana mana kekurangan dlm Dunia Lola tu ? (: Bye ! <3




23 comments:

Lyeen De Syifa said...

mira sweet!

Asyik Izas said...

a'ah tahu tentang voice over tu..kdg2 kena buat lain sbb persekitaran terlalu bising dan byk noise..hehe..but good job mira..:)

azalia hjsalleh said...

Assalamualaikum,
just nasihat utk Mira yg awak kena byk & terus menerus belajar. Ye bkn sng dari bidang peragaan nk masuk ke bdg lakonan sbb berlakon ni kena byk main dgn perasaan. Kalau x ada jiwa seriously lakonan akan Nampak sgt kaku & x natural. Hope Mira terima teguran ni utk majukan diri lagi. Insyallah awak boleh.

Hakim. said...

Dekat youtube ada tak?

NinaAz said...

Xtgk. Huuu. Terlepas. Tgu ulangan. Hihihihi. Mira comel

Dylla Abas said...

belum ada kesempatan nak tgk lagi la :(

Rina Ellisa said...

laaa... awk ke dalam dunia lola tu..

patut la macam kenal je.. macam penah tgok je muka awak..
blogger rupe nya :)

Tcca Anuar said...

ada tengok jugak. tapi nampak oke je~ tak nampak cela pun.. suka tengok. :)

Merok said...

pewwitt. teruk-teruk pun Ok apa.

Mysara Ab Rahman said...

xpe la yunk..mira kn masih baru lagi...gud luk dear! :)

Nureen Tasnim said...

weee.. bestnye mira ! nak tgk dunia lola sgt sgt, tp still kat kolej, xdpt tgk.. mira comel ! ^_^

Nur Hidayah said...

Tak over sgt la Kak Mira . Normal untuk org baru mcm Kak Mira :)

Nur Hidayah said...

Tak la over sgt Kak Mira . Normal utk org baru mcm Kak Mira . Comel sgt :)

Nazeera Yahya said...

its okay , kdg2 benda yang kita buat tu bila refresh kembali kita akn rasa lawak dan ia satu pengalaman .... take a deep breathe sis ! ^^

chill dunia lola !

Amirah Filzah said...

Azalia : insyaAllah, thank you (:

qaseh_fariza said...

salam dear..akak ade tgk episode 2. hehehe...u so cute la dear.

masih byk perlu diperbaiki terutama tang memek muka bila menuturkan dialog. good luck..semoga bertambah rezeki

Miz Dayah said...

mira comel :-)

Fairuz Zaid said...

la..awak ke dalam dunia lola tu?? ok lah..not bad..heheheh..x nampak kaku sangat..teruskan usaha..awak boleh buat..

boni kacak said...

tip top. da okay dah. tak ada kelemahan :)

Teena Tna said...

Eh, voice over ke, x perasan pun..tp kan segmen untuk dunia lola tu cm sekejap jer, x puas nk tgok, bru tgok kjp, dah abis, ada segmen lain...

Mahirah Ridzuan said...

ok ler tu... tp mmg payah klu kita buat tanpa ckp apa2 huhu...

comei je..

Asyiffa Aida ♥ said...

u're the real Laila?? Dunia Lola?? ohmygaishhhhh! whoaaa! tak sangka jumpa blog you. i mengikuti hijabista and of coz Dunia Lola ! *excited*

Amirah Filzah said...

Asyiffa Aida, yes I'm the real Laila (: