Thursday, September 5, 2013

Natural look with Hansaegee Nature

Olaa olaaaaa! Assalamualaikum semua.

Hari ni Mira nak buat review produk produk Hansaegee Nature. Ada barang2 makeup, ada mask, aaaanddd paling special, ada video tutorial makeup natural look! Yeay!

First of all, before Mira start makeup, Mira pakai dulu N.M.F Aquaring Mask dpd Hansaegee. Tp sebelum pakai mask ni, cuci dulu muka and apply toner (:



Feeeeeeling sgt pakai mask ni. Pakai selama 10 minit hingga 20 minit okay.

N.M.F mask ni sesuai untuk melembapkan kulit sebab dia ada moisturizing effect. Sesiapa yg kulit kering tu boleh cuba pakai mask ni. Tapi pakai mesti kena consistent lah, baru nampak hasil dia. In shaAllah (:


Okaaayy now, let’s move on to makeup!

Produk produk yg Mira nak guna ni adalah produk makeup dari Vacci Luxe Collection.


1.      Make-up Base
Makeup base ni mcm ala ala liquid foundation. Tp dia bukan foundation tau, nama pun makeup BASE. Asas and first step before kita apply foundation dan seterusnya. Apa yg Mira suka ttg makeup base ni memutihkan, dan mencerahkan kulit kita lg. Plus makeup base ni ada UV protection!

2.      Stick Foundation (Natural beige)
I’m not a fan of stick foundation sbb bg Mira stick foundation mcm oily sikit compare to liquid foundation. Tp Mira suka sgt stick foundation Vacci ni. Tak oily, anddddd bila pakai compact powder lepas pakai makeup base and foundation ni, VAA VA VOOM! Terus jd kulit Snow White! Haha. Not to forget, this stick foundation buat makeup tahan lebih lama (: Cool!



3.      Powder Pact (Natural beige)
Powder pact Vacci ni sgt best sbb texture dia lembuuuut sgt bila apply dkt kulit (: Plus, powder pact ni ada UV protection jgak taaauu. And, powder pact ni wangi!

4.      Blusher (Pearl Orange)
Yuppp, I’m a big fan of orange blusher! Kod warna blusher Vacci ni “Pearl Orange” and warna dia macam peach. Sesuai untuk natural look.



5.      Eyeliner Pencil (Brown)
Kalau kita nak nampak natural, go for brown eyeliner! Paling penting, eyeliner Vacci ni senang dicuci. Kalau kita nk solat, senang je nk padam. Tak payah susah2 kena bwk makeup remover okay?

6.      Mascara
What I love about Vacci’s mascara is the shape of the mascara. Kalau korang nampak, bentuk mascara ni melengkung sikit. So dia betul2 ikut bulu mata kita. Mascara ni memanjang dan melentikkan bulu mata. Senang nk pakai, tak smudge and senang nk basuh jgak (:

7.      Lipstick (Golden Orange)
Again, orange colour! :D Warna orange lipstick Vacci ni sgt cantik and very-natural-look. Lipstick ni ada natural oil ingredient yg melembapkan lips kita. Plus, lipstick ni ada shiny2 sikit. So tak perlu lah pakai lip gloss lagi kan? Lipstick ni je dh cukup (:




 Hasilnyaaaa TADAAAA! Janji gambar ni mmg tak edit, tak pakai camera 360. Haha.

Mira sukaaaaaaa sgt dgn hasil makeup ni. Fresh and natural.

Semua makeup dpd Vacci ni adalah mineral based/mineral makeup. Mineral makeup is the safest. Sbb dia tak meresap pada liang pori dan membolehkan kulit utk bernafas lebih baik. Cewah ayat. Eh but its true! Haha. So makeup ni sesuai dipakai utk semua jenis kulit, No worries!

Ada banyak lg barang barang makeup boleh beli dkt Hansaegee Nature (www.hansaegee.com). Trust me, semuanya affordable (:

Happy shopping readers! :*

18 comments:

DAYG ♥ said...

Yeayy lawa lawaaaa ♥

Bee Filzah said...

nampak flawless! i like :)

Farishah Ishah said...

Lawalah , look like fresh makeup . Suka ^^

Munirah Rafiuddin said...

cantik sgt...make up xnmpk lebih...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Cik Mun said...

cantik :)

Sabar said...

cantik+natural.love the lipstick:D

Shazwani Ramly said...

lawaaaaa.

fikiranterbuka said...

Lawa, tapi yg dlm youtube tu background suara siapa? mira ?

nurdani said...

cantik. saya suka style make up macam ni. tak 'heavy'

zeera lily said...

cantik nya mira....
btw, mana nk dpt vacci ni??

Amirah Filzah said...

fikiranterbuka: Suara mira. Kenapaaa??

zeera lily: jual online dkt hansaegee.com (: link ada dkt bawah entri ni.

Schajar McFlurry said...

banyaknye product review hansagee ni. nak try la nnti :D

salam perkenalan :)

ayu aiman said...

Nice!!

Salam perkenalan. .
Bole juga amalkan supplements semulajadi utk kesihatan & kecantikan kulit.
Jemput ke blog saya.. :)

http://sayasukavitamin.blogspot.com

zieqahharry said...

simple and fresh makeup.nice :)
salam kenal mira ;)

Amira Idayu said...

Cute ! :3

Mikael Sahaja said...

:O

fatimatuzzahra said...

Suke suke suke..sangat natural make up ni..thanks for sharing dear u look gojes ..seriuosly...

Pengedar Shaklee Malaysia Brunei

Azie Namico said...

Ok cun...nice sharing...I found your blog at majalah harmoni....weeee